Ga goed voorbereid op vakantie met deze handige checklist en inpaktips

Voor een groot deel van het land is de zomervakantie losgebarsten. Heb jij binnenkort, net als vele andere Nederlanders, een vakantie naar een zonnig oord op de planning staan? Dan is het de hoogste tijd om een paklijst samen te stellen, zodat jij zonder stress op vakantie kunt. In deze blogpost lees je welke items onmisbaar zijn voor op vakantie en ontdek je hoe je ruimte kunt besparen in je koffer of reistas. Daarnaast hebben wij voor je uitgezocht hoe je kunt besparen op de essentials voor op reis. Lees snel verder!


Low budget koffers en reistassen

Voordat je kunt beginnen met het inpakken van al je vakantie-essentials, is het belangrijk om over een goede koffer of reistas te beschikken. Welke tas of koffer je nodig hebt, hangt af van verschillende dingen. Ga je op vakantie met de auto? Kies dan voor een zachte koffer of tas, zodat je gemakkelijk meerdere reistassen kunt stapelen in de kofferbak. Mocht je met het vliegtuig op vakantie gaan, check dan eerst wat de regels omtrent bagage zijn bij de vliegmaatschappij. Het kan namelijk zo zijn dat er een formaat is waar jij je aan moet houden. In de webshop van Samsonite vind je direct een geschikte koffer of tas via de zoekfunctie. Selecteer de vliegtuigmaatschappij waarmee jij vliegt en de door jou gekozen bagageopties. Vervolgens krijg je een overzicht van koffers en reistassen die bij jouw zoekopdracht passen. En het mooie is: bij Samsonite ontvang je nu 20% korting op heel veel reisartikelen in de Summer Sale! Ook bij 2dekansje scoor je heel voordelig een koffer. In de webshop vind je allerlei retourzendingen, waaronder reisartikelen, die voor een klein prijsje de deur uit mogen.


Maak een checklist

Een goede voorbereiding is het halve werk, vooral als het om inpakken gaat. Begin ruim van tevoren met het maken van een inpaklijst, zodat je tijd genoeg hebt om hierover na te denken. Zorg ervoor dat je de belangrijkste items zoals je portemonnee, paspoort en sleutels bovenaan de checklist zet, zodat je deze absoluut niet vergeet. Je kunt ook een kijkje nemen in de webshop van ANWB of Plein.nl voor een complete checklist. Misschien staat hier wel een aantal spullen tussen waar je in eerste instantie nog niet aan had gedacht.

Vrouw maakt inpaklijst


Handige reisverpakkingen

Wanneer je een weekje op vakantie gaat, is het natuurlijk overbodig om een hele fles shampoo of een grote tube tandpasta mee te nemen. Door te kiezen voor reisverpakkingen bespaar je gelijk een heleboel ruimte in je koffer. Bij webshops als ICI PARIS XL, Notino en HEMA kun je allerlei verzorgingsproducten in een klein formaat bestellen. Zitten jouw favoriete producten hier niet tussen en wil je graag je eigen beautyproducten meenemen? Dan raden wij je aan om kleine reisflesjes te kopen, die je kunt vullen met jouw eigen skincare, mondverzorging of haarproducten. Deze handige navulbare flesjes en kleine parfumverstuivers koop je voor slechts enkele euro's bij bol.com.


Ruimtebesparende items

Ben jij een échte boekenwurm? Dan is niets lekkerder dan helemaal tot rust komen met een goed boek. Jammer genoeg neemt een stapel boeken enorm veel ruimte in je koffer in. Gelukkig kun je met een e-reader honderden titels mee op reis nemen. Bij Amazon scoor je deze handige tablets voor een laag bedrag. Je kunt hierna de e-reader helemaal volgooien met voordelige toptitels via de zomerdeals van Bruna. Momenteel krijg je namelijk minstens €5,- korting op veel populaire boeken van topauteurs.

Vrouw pakt haar koffer in

Een andere makkelijke manier om je tas zo vol mogelijk te proppen is door vacuümzakken te gebruiken. Deze kledingzakken komen met een pomp, waarmee je alle lucht uit de zak haalt. Zo blijft er een klein en plat pakketje over, die je gemakkelijk kunt stapelen in de koffer. Bestel nu deze musthave voor tijdens je vakantie bij Temu en pak tot 30% korting!


Neem zomerse outfits mee op vakantie

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar toch geven we je deze tip graag mee: plan van tevoren welke outfits je wil meenemen. Hierdoor voorkom je dat je veel te veel items meeneemt op vakantie. Ben je nog op zoek naar zomerse looks voor op vakantie? Check dan snel deze Summer Sale aanbiedingen, zodat je voordelig in stijl vakantie kunt vieren. 


Het team van Acties.nl wenst je veel plezier tijdens je welverdiende vakantie!