Duurzame Dinsdag: bespaar eenvoudig op je energiekosten

Al sinds 1997 staat de eerste dinsdag van september in het teken van duurzaamheid. Tijdens Duurzame Dinsdag wordt er een koffertje vol duurzame ideeën en initiatieven aangeboden aan het kabinet. Deze Prinsjesdag van de duurzaamheid is niet alleen belangrijk voor bedrijven en de politiek, maar ook voor jou! Hoe kun je besparen op je energierekening en op welke manieren verklein jij je ecologische voetafdruk? In deze blog lees je alles wat je moet weten over besparen op de energiekosten en kom je te weten bij welke webshops je speciale korting voor Duurzame Dinsdag ontvangt. Zo ben je niet alleen goed bezig voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee.


Vervang je energievretende apparaten

Het klinkt misschien erg voor de hand liggend, maar toch is het verstandig om je oude apparaten in te wisselen voor een energiezuinige variant. Sinds een paar jaar zijn de energielabels gewijzigd, wat kan betekenen dat jouw apparaten helemaal niet zo zuinig zijn als je denkt. Bij veel online elektronicazaken kun je apparaten zoals wasmachines, drogers en koelkasten scoren met een A+++ label. Uiteraard is het een flinke investering, maar in de loop van de jaren haal je hier gegarandeerd je voordeel uit. Gelukkig zijn er ook een heleboel webshops waar je direct korting scoort op deze energiezuinige apparaten. Hieronder vind je de beste aanbiedingen van dit moment:

Duurzame stopcontacten


Maak je woning smart

Je kent het vast wel: een aantal apparaten staat dag en nacht aan en je ziet altijd wel een paar lichtjes branden. Je hebt de apparaten dan wel uitgeschakeld, maar toch blijven ze op stand-by staan en gaat het energieverbruik gewoon door. We spreken dan ook wel over sluipverbruik. Vaak is het erg onnodig om apparaten zoals televisies, spelcomputers, radio's en de oplader van je elektrische tandenborstel op stand-by te hebben staan. Gelukkig kun je met een slimme stekkerdoos dit probleem gemakkelijk verhelpen. Je verbindt de stopcontacten aan je internetverbinding en via een gebruiksvriendelijke app kun je de apparaten direct van de stroom loskoppelen. Je hoeft dus niet handmatig alle stekkers uit de stopcontacten te trekken, dit kun je allemaal vanuit je luie stoel regelen. Klinkt dit als een perfecte oplossing voor jouw woning? Shop dan deze slimme musthave met korting bij INTOLED. In de webshop pak je momenteel tot wel 30% korting op allerlei slimme stekkers.

Er zijn nog heel veel andere manieren om je woning smart te maken. Zo kun je al snel besparen op energie door over te stappen op slimme verlichting. Je kunt de lampen eenvoudig bedienen en koppelen aan een sensor of je dagelijkse routine. Zo staat er nooit een lamp aan in een kamer waar je niet bent en gaan de lampen automatisch uit wanneer je de deur dichttrekt. Ideaal voor de mensen die vaak vergeten de lampen uit te schakelen. Met de slimme verlichting en bijbehorende accessoires van Philips Hue bespaar je op je energierekening én maak je je leven een stukje makkelijker. Een win-winsituatie!


Stap over op een slimme thermostaat

Wist je dat je met een slimme thermostaat tot wel 20% kunt besparen op de stookkosten? Dit kan al snel honderden euro's per jaar opleveren, aangezien een groot deel van de energierekening uit de kosten van gas komt. Het is dus de hoogste tijd om te investeren in een thermostaat die je meer inzicht geeft in je verbruik en je een handje helpt met milieuvriendelijker leven! Bij Tado profiteer je nu van tot 30% korting op slimme thermostaten. Eveneens staat de webshop van Tink vol met energie-efficiënte thermostaten en pak je hier tot wel 40% korting op.

Radiator draaien


Kies voor zonnepanelen

Er is de afgelopen tijd veel te doen geweest omtrent zonnepanelen. Energieleveranciers rekenen tegenwoordig extra kosten voor zonnepaneelbezitters. Veel mensen vragen zich dan ook af of het nog wel rendabel is om over te stappen op zonnepanelen. Het korte antwoord is "Ja". Het zal wellicht iets langer duren totdat je de kosten terugverdient, maar het is nog zeker de moeite waard om zelf je energie op te wekken. Bij Feenstra ben je aan het juiste adres voor zonnepanelen en professioneel advies. Via de site kun je jouw terugverdientijd berekenen en wordt er een gepersonaliseerd zonneplan opgesteld. Het bedrijf levert enkel A-kwaliteit zonnepanelen waar je jarenlang plezier van zult ervaren. Je kunt ook zelf aan de slag met het leggen van zonnepanelen. In de webshop van Conrad scoor je deze panelen al voor een kleine prijs.

Zonnepanelen instalatie


Verminder je waterverbruik

Sta jij lang onder de douche? Dan is dit hét moment om je waterverbruik te verminderen. Maar liefst 80% van al het warm waterverbruik komt door de douche. Een kortere douchebeurt kan dus al snel voor minder stookkosten zorgen. Ook kun je overstappen op een waterbesparende douchekop. Waar de meeste douchekoppen zo'n negen liter per minuut doorlaten, laat een zuinige douchekop maar zeven liter per minuut door. Bij bol.com heb je volop keuze uit waterbesparende douchekoppen, waarmee jij snel bespaart op je energierekening.