Bespaartips voor een goedkope zomervakantie in eigen land

Vanaf dit weekend is de zomervakantie overal in Nederland begonnen. Profiteer jij binnenkort ook van enkele vrije dagen of zelfs weken, maar heb je niet het budget voor een verre reis naar het buitenland? Vrees dan niet, want ook ons kikkerlandje beschikt ook over prachtige vakantiebestemmingen en leuke activiteiten. In deze blog lees je alvast hoe en waar je heerlijk vakantie in eigen land kunt vieren.


Oer-Hollands toeven

De zomervakantie is weer begonnen en dus trekken Nederlandse gezinnen massaal naar warmere oorden zoals Spanje, Turkije of Italië. Gelukkig hoef je niet per se het vliegtuig in te stappen om optimaal van de aankomende warme dagen te kunnen genieten. Binnen onze landsgrenzen struikel je namelijk over de leuke vakantieparken. Zo kun je bij Duinrell heerlijk verblijven in een van de luxe Duingalows aan de kust. Als je vandaag boekt via de website, krijg je ook nog tot 30% last minute korting. Of wat te denken van de Beekse Bergen, waar je deze zomer met tot 15% korting overnacht. Breng je de zomer het liefst door in de prachtige natuur die ons land te bieden heeft? Check dan zeker even onze actiepagina van VakantieVeluwe, want via de huidige aanbiedingen scoor je tot wel 20% korting op een verblijf. Mocht je hierna nog steeds niet overtuigd zijn om in Nederland op vakantie te gaan, dan geven onderstaande deals en kortingscodes wellicht het laatste zetje.

vakantie


Kamperen kun je leren

Moderne vakantiegangers zijn volledig in de ban van glamorous camping, beter bekend als glamping. Ook in ons land groeit deze nieuwe manier van kamperen razendsnel in populariteit. Bij Campspace en Molecaten maak je alvast op een voordelige manier kennis met zo'n luxe glampingplaats. Ben jij meer van de oude stempel en loop je liever met een wc-rol onder je arm over de camping? Dan kun je in Nederland nog steeds op talloze plekken terecht voor een klassieke kampeervakantie. Met een CampingCard van ACSI boek je dergelijke verblijven zelfs met tot 60% korting. Maak ook vooral gebruik van deze Campings.com kortingscode voor €15,- korting op je reservering.

camping

Of je nu kiest voor glamping of camping: in beide gevallen is een goed begin het halve werk. Vergeet daarom niet om een online bezoekje te brengen aan Kampeerhal Roden. Via de webshop haal je de benodigde tenten, klapstoelen en slaapzakken alvast met tot 30% korting in huis. Ook bij Vrijbuiter kun je nu flink besparen op betrouwbare kampeerartikelen. Zo profiteer je van 25% korting op veel campingdouches, koelboxen en bolderkarren.


Voordelig uitwaaien op fietsvakantie

De fiets is onlosmakelijk verbonden met het Nederlandse DNA. Krijg jij in de zomer meteen zin om op je vertrouwde tweewieler te stappen? Surf dan naar de website van Oad, want daar krijg je nu tot 10% korting op fietsvakanties. Tijdens zo'n actief verblijf verken je de natuur van Drenthe, Overijssel of Noord-Brabant vanaf de eerste rij. Onderweg kom je ook genoeg terrasjes tegen om lekker uit te rusten onder het genot van borrelhapjes en een welverdiend biertje. Als je echt veel kilometers wil vreten, zorgt een elektrische fiets waar nodig voor een steuntje in de rug. Zo'n e-bike is niet goedkoop, maar bij Cowboy kun je gelukkig tot wel €500,- besparen op een splinternieuw model. Voor de juiste fietskleding ben je dan weer aan het juiste adres bij Bergfreunde, waar je tot 50% korting krijgt op broeken en jassen voor uiteenlopende weersomstandigheden. Om de voorbereiding op jouw fietsvakantie helemaal compleet te maken, heeft onze redactie nog meer aanbiedingen en codes voor je op een rijtje gezet.

fiets


Verken Nederlandse steden

Ben jij deze zomer slechts enkele dagen vrij? Dan zijn er gelukkig genoeg manieren om alles uit zo'n spaarzame verlofdag te halen. Denk bijvoorbeeld eens aan een stedentrip in eigen land! Ook als je regelmatig in Amsterdam komt, zijn er altijd plekjes die je nog niet hebt ontdekt. Neem daarom zeker een kijkje bij Lovers, waar je tot 30% korting krijgt op een rondvaart door onze hoofdstad. Je kunt een dag- of avondvaart tevens combineren met een bezoek aan Amsterdamse trekpleisters zoals Madame Tussauds of Body Worlds. Ga je liever waterfietsen door de grachten van Utrecht? Dan kun je zo'n arrangement met tot 10% korting boeken bij Stromma. Op deze manier leer je de grote steden van ons land pas écht kennen.